1 november 2011

A/W 2012

Det går finfint med den nya höstkollektionen och den ser mycket lovande ut, visserligen bara i mitt eget huvud än så länge.... Den här vecka ska jag skicka iväg de svartvita plaggskisserna och tillhörande måttlistor till en producent i Turkiet och förhoppningsvis snart få hem förstaprover. JA! HURRA! jag flyttar produktionen från fjärran Bali till "närregionen" Turkiet. Bali visade sig tyvärr vara en ren besvikelse och en mycket besvärlig affärspartner, som inte alls levde upp till mina förväntningar. Turkiet ska bli spännande, även om jag går in i detta samarbetet mindre blåögt än jag gjorde med det första. Så snart de svartvita skisserna och listorna är avklarade ska jag sätta mig ner och börja rita ut de mönster jag planerat för A/W 12. Det ska bli SÅ roligt att få rita igen! Det kan tänkas att jag behöver göra ett studiobesök på Naturhistoriska Museet, en mental inspirationsresa till Dalarna och en djupdykning i fablernas värld...... Mer än så kan jag inte avslöja än. Den som väntar på något gott, väntar aldrig för länge. Den som lever får se.
Picture from a Swedish magazine called Hemslöjden.

I'm getting on splendidly with the collection for autumn/winter 2012 and it's looking very promising, well, at least in my own head it does! This week I'll finish and send of the black and white sketches and the measurement lists to a manufacturer in Turkey and hopefully receive first samples in a few weeks time. YES! HURRAY! I'm moving the production from far away Bali to relatively near Turkey! Unfortunately Bali turned out to be a total disappointment and a very troublesome business partner that didn't at all live up to my expectations. I'm very excited about Turkey, but I enter this business relationship less blue eyed than before. As soon as the black and white sketches and the measurement lists are completed I will start drawing out the all over patterns that I've planned for A/W 12. I'm SO looking forward to drawing again! I might need to pay a visit to the Museum of Natural History in Gothenburg, make a mental inspirational trip to Dalarna in Sweden and make research into old fables..... I can't reveal more than this yet. All good things will come to those who waits.

5 kommentarer:

 1. Anonym1.11.11

  Hm jag har också haft problem med min tillverkare på Bali, tror att det är samma! Även jag ska prova mina vingar i Turkiet....en Djungel har det varit att finna någon ny. Lycka till! Varma hälsningar Anna/Lobilo

  SvaraRadera
 2. Hej Anna! Är det en som börjar på Tex... så är det samma? Ja det verkar inte det lättaste att hitta en bra leverantör. Lycka till du med!

  SvaraRadera
 3. Anonym2.11.11

  Japp det är samma! Hemskt att säga, men på något sätt känns det skönt att höra att någon mer råkat ut för trubbel med dem ett tag tvivlade jag nästan på om det var jag som gjorde tokigt!/Anna

  SvaraRadera
 4. ...och slutar på tilogica..... Anna, det är ju bedrövligt. Jag vet precis vad du menar med att man börjar tvivla på sig själv. Som tur är har jag haft en nära kompis på märket Anive for the minors som råkat ut för detsamma, så jag har kunnat dela det med henne. Vi hörs och LYCKA TILL!

  SvaraRadera
 5. Rolf Petersson6.11.11

  Jag önskar också LYCKE TILL till er alla tre!

  SvaraRadera